Zonneboiler Linne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Linne? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker lees jij accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Linne.

zonneboiler systeem installeren in 6067

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een alledaags gezin in Maasgouw stookt 1780 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €150 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Linne vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Linne! Via onze vergelijker bekijk je simpel en snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Maasgouw. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop check je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Linne. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Linne variëren tussen €2975 en €3450, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor verschillende voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €170 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€65
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.175 – €3.850€125
300 liter3€4.425 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-linne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Linne (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Linne

 • Hetzonneboilerhuis (Set 100 + HYG1K.150 A+ isolatie), vermogen 3778 [KW], €2569 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30 HPC), vermogen 3538 [KW], €2406 subsidie.
 • Greenhill (A4-T), vermogen 1426 [KW], €970 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Maasgouw een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.gemeentemaasgouw.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Linne aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Linne!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!