Zonneboiler Maasgouw

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Maasgouw? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina check je veelzijdige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Maasgouw.

zonneboiler systeem installeren in 6019

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Maasgouw gebruikt 1780 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Maasgouw vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Maasgouw! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Maasgouw. Of benader Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs uit jullie streek. Onderstaand lees jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Maasgouw. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Maasgouw vinden we terug ergens tussen de €2700 en €4250, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €70 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-maasgouw

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt snel een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Maasgouw (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €575 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Maasgouw

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO1000), vermogen 3541 [KW], €2408 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600L – 4 RAY10), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Maasgouw een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeentemaasgouw.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Maasgouw aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Maasgouw!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente