Zonneboiler Horst aan de Maas

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Horst aan de Maas? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl check jij veelzijdige details over een zonneboiler kopen in Horst aan de Maas.

zonneboiler systeem installeren in 5865

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een alledaags gezin in Horst aan de Maas stookt 1620 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit betekent een forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5865
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Horst aan de Maas vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Horst aan de Maas! Via deze pagina ontdek je eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Horst aan de Maas. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jouw provincie. Hieronder bekijk jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na referenties en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Horst aan de Maas. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Horst aan de Maas fluctueren tussen de €2825 en €3450, met montage. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor diverse omstandigheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €75 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.225 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-horst-aan-de-maas

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze informatie kan de specialist een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Horst aan de Maas (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1075. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Horst aan de Maas

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D+ VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1450 [KW], €986 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-350), vermogen 3294 [KW], €2240 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Horst aan de Maas soms een extra tegemoetkoming. Zie www.horstaandemaas.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Horst aan de Maas aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Horst aan de Maas!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente