Zonneboiler Griendtsveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Griendtsveen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie kent twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Griendtsveen.

zonneboiler systeem installeren in 5766

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Horst aan de Maas verbruikt 1620 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5766
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Griendtsveen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Griendtsveen! Dankzij onze vergelijker check je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Horst aan de Maas. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Griendtsveen. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Griendtsveen schommelen tussen de €2700 en €3450, inclusief plaatsing. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor enkele gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€60
100 liter2€2.925 – €3.150€90
200 liter2€3.275 – €3.975€115
300 liter3€4.550 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-griendtsveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Griendtsveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Griendtsveen

 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV30), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Solmax (512-4f-slm), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC36 400L CV + Tap), vermogen 2803 [KW], €1906 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Horst aan de Maas een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.horstaandemaas.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Griendtsveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Griendtsveen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!