Zonneboiler De Rips

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in De Rips? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze pagina bekijk jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in De Rips.

zonneboiler systeem installeren in 5764

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een standaard woning in Gemert-Bakel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in De Rips vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in De Rips! Met behulp van onze tool bekijk je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Gemert-Bakel. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met competente installateurs in de regio. Onderstaand bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in De Rips. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler De Rips vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3050, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-de-rips

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Middels deze data kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in De Rips (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €700 tot wel €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in De Rips

 • Thercon (WAH300SA – 1x SCIV30), vermogen 1573 [KW], €1070 subsidie.
 • Solmax (512-3f-slm), vermogen 3007 [KW], €2045 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC36 300L CV + Tap), vermogen 2822 [KW], €1919 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Gemert-Bakel soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.gemert-bakel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Rips aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in De Rips!

 • De warmtepomp: haalt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!