Zonneboiler Gemert-Bakel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Gemert-Bakel? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina lees je toepasbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Gemert-Bakel.

zonneboiler systeem installeren in 5421

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Gemert-Bakel gebruikt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Gemert-Bakel vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Gemert-Bakel! Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Gemert-Bakel. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gemert-Bakel. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens is er nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In april 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Gemert-Bakel schommelen tussen de €2650 en €3100, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.775 – €3.200€80
200 liter2€3.150 – €4.000€120
300 liter3€4.550 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-gemert-bakel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Gemert-Bakel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €500 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gemert-Bakel

 • Rivusol (Aquatel S300-5.0V), vermogen 2031 [KW], €1381 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro1200 + 2xPro3000 BS140), vermogen 2996 [KW], €2037 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×4,085m opdaksysteem), vermogen 3219 [KW], €2189 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Gemert-Bakel mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.gemert-bakel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Gemert-Bakel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Gemert-Bakel!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente