Zonneboiler Grave

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Grave? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Grave.

zonneboiler systeem installeren in 5361

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in Grave gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Grave vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Grave! Geholpen door onze tool achterhaal je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Grave. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs in de buurt. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Grave. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Grave zitten gemiddeld tussen €2500 en €3950, met montage. Het product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op onze website ontdek je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor verscheide situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €100 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€65
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.200 – €3.875€110
300 liter3€4.600 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-grave

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Grave (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Grave

 • Rivusol (Aquatel S500-10.0V), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 242-S), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-t-300B), vermogen 1644 [KW], €1118 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Grave soms een extra tegemoetkoming. Check www.grave.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Grave aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Grave!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente