Zonneboiler Gassel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Gassel? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze vergelijker tref je handige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Gassel.

zonneboiler systeem installeren in 5438

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Grave gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5438
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Gassel vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Gassel! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Grave. Of klik door naar Qbis.nl voor informatie over goede installateurs in de regio. Onderstaand lees je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats interessant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Gassel. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Gassel liggen tussen de €2800 en €3800, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €95 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.125€105
200 liter2€3.300 – €3.825€120
300 liter3€4.425 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-gassel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Gassel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €425 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Gassel

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + BUF1.500 + FRISTAR2), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/300/PWM), vermogen 3531 [KW], €2401 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,0), vermogen 1789 [KW], €1217 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie levert de gemeente Grave een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.grave.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gassel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gassel!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!