Zonneboiler Vianen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Vianen? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Vianen.

zonneboiler systeem installeren in 5434

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags gezin in Cuijk gebruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Vianen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Vianen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Cuijk. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de gemeente. Onderstaand check jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vianen. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Vianen liggen tussen de €2725 en €3800, inclusief installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor enkele situatiesde investering en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €160 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.000€90
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-vianen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vianen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vianen

 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-400E), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • Solar2all (HP50HE/300/PWM), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 300L-2DTH2,0), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Cuijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.cuijk.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vianen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vianen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!