Zonneboiler Cuijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Cuijk? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze vergelijker bekijk jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Cuijk.

zonneboiler systeem installeren in 5431

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Cuijk verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5431
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Cuijk vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Cuijk! Door middel van onze website vind je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Cuijk. Of benader echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Met name interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Cuijk. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Cuijk fluctueren tussen de €2650 en €4300, inclusief installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Hierna lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.900€140
300 liter3€4.600 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-cuijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Cuijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1825. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Cuijk

 • Rivusol (Aquatel S150-30T), vermogen 1921 [KW], €1306 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 957), vermogen 2796 [KW], €1901 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×4,085m opdaksysteem), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Cuijk een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.cuijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Cuijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Cuijk!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente