Zonneboiler Uden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Uden? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool doorzoek jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Uden.

zonneboiler systeem installeren in 5401

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Uden verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5401
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Uden vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Uden! D.m.v. deze website vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Uden. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs in de regio. Hierna achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Uden. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Uden liggen tussen de €2900 en €4350, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor enkele scenario’sde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.950 – €3.075€75
200 liter2€3.200 – €3.900€130
300 liter3€4.550 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-uden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Uden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €600 tot wel €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Uden

 • ZBPro (ZP500tfp-5), vermogen 2626 [KW], €1786 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-3 + S300), vermogen 2425 [KW], €1649 subsidie.
 • Eneco (O4PHP4-400H1), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Uden mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.uden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Uden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Uden!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente