Zonneboiler Sint-Michielsgestel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Sint-Michielsgestel? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Sint-Michielsgestel.

zonneboiler systeem installeren in 5271

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een alledaags gezin in Sint-Michielsgestel stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Sint-Michielsgestel vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Sint-Michielsgestel! Met behulp van onze tool vind je probleemloos een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Sint-Michielsgestel. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Sint-Michielsgestel. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Sint-Michielsgestel fluctueren tussen de €2425 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €150 per jaar (energieprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€65
100 liter2€2.750 – €3.200€80
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-sint-michielsgestel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Sint-Michielsgestel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €875 tot €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sint-Michielsgestel

 • ZBPro (ZP300tfp-2), vermogen 1332 [KW], €906 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S300), vermogen 1176 [KW], €800 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-KS 800A+), vermogen 2867 [KW], €1950 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Sint-Michielsgestel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.sint-michielsgestel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Sint-Michielsgestel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sint-Michielsgestel!

 • De warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente