Zonneboiler Berlicum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Berlicum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Via deze pagina check je praktische gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Berlicum.

zonneboiler systeem installeren in 5258

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Sint-Michielsgestel gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5258
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Berlicum vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Berlicum! Geholpen door onze vergelijker tref je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Sint-Michielsgestel. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Berlicum. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Berlicum variëren tussen €2825 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €140 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€60
100 liter2€2.950 – €3.000€100
200 liter2€3.150 – €3.850€120
300 liter3€4.550 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-berlicum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Berlicum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1025. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Berlicum

 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 PAWT), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S800L-1), vermogen 3299 [KW], €2243 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Sint-Michielsgestel een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.sint-michielsgestel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Berlicum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Berlicum!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!