Zonneboiler Doeveren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Doeveren? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze pagina vind jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Doeveren.

zonneboiler systeem installeren in 5256

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Heusden stookt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Doeveren vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Doeveren! Via de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Heusden. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit jullie streek. Bijgaand tref je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Doeveren. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Doeveren fluctueren tussen de €2850 en €3100, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna check je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €95 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.825€135
300 liter3€4.450 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-doeveren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Doeveren (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Doeveren

 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSV), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3225 [KW], €2193 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S400L-1), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Heusden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.heusden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Doeveren aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Doeveren!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!