Zonneboiler Nieuwkuijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Nieuwkuijk? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website tref je accurate aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Nieuwkuijk.

zonneboiler systeem installeren in 5253

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een alledaags huishouden in Heusden gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwkuijk vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Nieuwkuijk! Met behulp van onze website achterhaal je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Heusden. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installateurs in de regio. Hierna vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nieuwkuijk. Deze oplossing is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Nieuwkuijk zitten gemiddeld tussen €2750 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een aantal gevallen de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €150 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.625€40
100 liter2€2.950 – €3.050€80
200 liter2€3.250 – €3.825€130
300 liter3€4.425 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-nieuwkuijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Nieuwkuijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €625 tot €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwkuijk

 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSH), vermogen 981 [KW], €667 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S300L-1), vermogen 1442 [KW], €981 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Heusden mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.heusden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwkuijk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuwkuijk!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!