Zonneboiler De Moer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in De Moer? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check jij bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in De Moer.

zonneboiler systeem installeren in 5176

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Loon op Zand gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5176
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in De Moer vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in De Moer! Door middel van onze tool tref je moeiteloos een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Loon op Zand. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box check je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie regelt je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in De Moer. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler De Moer vinden we terug ergens tussen de €2450 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verscheide gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €80 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.700€70
100 liter2€2.900 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.875€115
300 liter3€4.500 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-de-moer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze statistieken kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Moer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Moer

 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 PAWT), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S150L-1), vermogen 1103 [KW], €750 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Loon op Zand wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.loonopzand.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte De Moer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in De Moer!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!