Zonneboiler Elshout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Elshout? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker lees je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Elshout.

zonneboiler systeem installeren in 5154

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Heusden gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Elshout vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Elshout! Dankzij onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Heusden. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs in de regio. In de volgende paragraaf check je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op recensies en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Elshout. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Elshout fluctueren tussen de €2925 en €4000, met installatie inclusief. Dit duurzame product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een variatie aan voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €160 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€70
100 liter2€2.825 – €3.150€75
200 liter2€3.275 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-elshout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Elshout (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1150. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Elshout

 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 BSV), vermogen 2694 [KW], €1832 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • ZBPro (ZP300tfp-3), vermogen 2136 [KW], €1452 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Heusden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.heusden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Elshout aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Elshout!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!