Zonneboiler Riel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Riel? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool lees je toepasbare aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Riel.

zonneboiler systeem installeren in 5133

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags gezin in Goirle verbruikt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Riel vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Riel! Middels deze website tref je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goirle. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box achterhaal jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Riel. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juli 2024 zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Riel komen gemiddeld uit tussen €2825 en €4350, inclusief installeren. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een paar situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€60
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.150 – €3.825€110
300 liter3€4.550 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-riel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Riel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Riel

 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSV), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc16 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3249 [KW], €2209 subsidie.
 • ZBPro (ZP200tfp), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Goirle soms een extra tegemoetkoming. Check www.goirle.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Riel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Riel!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!