Zonneboiler Rijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Rijen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze vergelijker tref jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rijen.

zonneboiler systeem installeren in 5121

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Gilze en Rijen verbruikt 1370 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Rijen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Rijen! Door middel van deze website tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Gilze en Rijen. Of check kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs in je omgeving. Bijgaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie is geschikt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Het systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Rijen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Rijen schommelen tussen de €2575 en €3200, met installatie. Deze installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna check jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €80 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€65
100 liter2€2.850 – €3.125€75
200 liter2€3.250 – €3.800€110
300 liter3€4.600 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-rijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Door het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Rijen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rijen

 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSH), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 318 [KW], €2162 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro 2400 SBS200 TW), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Gilze en Rijen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.gilzerijen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rijen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Rijen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!