Zonneboiler Hulsel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hulsel? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze tool bekijk jij praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hulsel.

zonneboiler systeem installeren in 5096

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een doorsnee gezin in Reusel-De Mierden verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5096
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Hulsel vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Hulsel! Aan de hand van onze website tref je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Reusel-De Mierden. Of check Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificering. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hulsel. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Hulsel schommelen tussen de €2425 en €3050, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor velerlei situatiesde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.950 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.850€110
300 liter3€4.575 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-hulsel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de info verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Middels deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Hulsel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hulsel

 • Clima XL BV (Quantum Duo 250 PAWT), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • S-Power (FK 4-500 AD), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Reusel-De Mierden mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.reuseldemierden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hulsel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hulsel!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!