Zonneboiler Oost West en Middelbeers

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Oost West en Middelbeers? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij onze vergelijker vind jij actuele adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oost West en Middelbeers.

zonneboiler systeem installeren in 5091

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1650.
 • Een alledaags gezin in Oirschot verbruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit betekent een forse besparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5091
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Oost West en Middelbeers vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Oost West en Middelbeers! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een geschikte installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oirschot. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box check je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie regelt het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oost West en Middelbeers. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oost West en Middelbeers fluctueren tussen de €2825 en €4400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje lees jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor velerlei voorbeelden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €140 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.125 – €3.900€140
300 liter3€4.500 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-oost-west-en-middelbeers

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Oost West en Middelbeers (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €925 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oost West en Middelbeers

 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 BSV), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3043 [KW], €2069 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 verticaal), vermogen 2664 [KW], €1812 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Oirschot een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.oirschot.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oost West en Middelbeers aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oost West en Middelbeers!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!