Zonneboiler Biest-Houtakker

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Biest-Houtakker? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij veelzijdige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Biest-Houtakker.

zonneboiler systeem installeren in 5084

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Hilvarenbeek gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5084
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Biest-Houtakker vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Biest-Houtakker! Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hilvarenbeek. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jullie streek. Bijgaand bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en een warme woning. Het product houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Biest-Houtakker. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Biest-Houtakker zitten gemiddeld tussen €2550 en €4500, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een variatie aan mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 per jaar (energieprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.875 – €3.050€90
200 liter2€3.300 – €3.975€145
300 liter3€4.575 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-biest-houtakker

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het helder naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Biest-Houtakker (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1300. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Biest-Houtakker

 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSH), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 2661 [KW], €1809 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen RS2401-3 500L), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Hilvarenbeek een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.hilvarenbeek.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Biest-Houtakker aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Biest-Houtakker!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!