Zonneboiler Udenhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Udenhout? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze website tref jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Udenhout.

zonneboiler systeem installeren in 5071

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Tilburg verbruikt 870 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5071
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Een zonneboiler installateur in Udenhout vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Udenhout! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Tilburg. Of benader kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand tref je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker relevant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Udenhout. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Udenhout komen gemiddeld uit tussen €2875 en €4300, inclusief plaatsing. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €85 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.125€100
200 liter2€3.125 – €3.925€140
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-udenhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Udenhout (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1750. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Udenhout

 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSH), vermogen 1011 [KW], €687 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 bs 400 a label), vermogen 2687 [KW], €1827 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen RS2401-3 300L), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Tilburg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.tilburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Udenhout aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Udenhout!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!