Zonneboiler Raamsdonksveer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Raamsdonksveer? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker bekijk je samengestelde info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Raamsdonksveer.

zonneboiler systeem installeren in 4941

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een gemiddelde woning in Geertruidenberg stookt 1210 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Raamsdonksveer vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Raamsdonksveer! Met behulp van deze website ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Geertruidenberg. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Raamsdonksveer. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Raamsdonksveer schommelen tussen de €2900 en €4300, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina lees je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een aantal situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €85 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.175 – €3.950€120
300 liter3€4.550 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-raamsdonksveer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld aantal kamers en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Raamsdonksveer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Raamsdonksveer

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-300L), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 400 a label), vermogen 1805 [KW], €1227 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-10.0V), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Geertruidenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.geertruidenberg.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Raamsdonksveer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Raamsdonksveer!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!