Zonneboiler Oosteind

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oosteind? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website ontdek je omvangrijke gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Oosteind.

zonneboiler systeem installeren in 4909

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Oosterhout stookt 1280 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oosteind vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Oosteind! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Oosterhout. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de regio. Onderstaand vind je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oosteind. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oosteind variëren tussen €2700 en €3650, inclusief plaatsing. Het product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €110 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.950 – €3.025€80
200 liter2€3.150 – €3.825€120
300 liter3€4.600 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-oosteind

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Oosteind (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosteind

 • Ecodome (2xSHC24 – 400.2), vermogen 3218 [KW], €2188 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs300 a label), vermogen 1733 [KW], €1178 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S250-4.0V), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Oosterhout een groene lening of kleine subsidie. Zie www.oosterhout.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oosteind aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oosteind!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!