Zonneboiler Rijsbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Rijsbergen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl lees jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rijsbergen.

zonneboiler systeem installeren in 4891

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een standaard woning in Zundert verbruikt 1700 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Rijsbergen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Rijsbergen! Door middel van onze vergelijker check je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zundert. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met ervaren installateurs uit de gemeente. Verderop bekijk je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege scherpe prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rijsbergen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Rijsbergen schommelen tussen de €2700 en €3350, met montage. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal scenario’sde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €160 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€40
100 liter2€2.775 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.550 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-rijsbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze info kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U krijgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Rijsbergen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rijsbergen

 • AJM Zonne-energie (AJM 24-250), vermogen 1347 [KW], €916 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 bs 200 a label), vermogen 1531 [KW], €1041 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S200-5.0V), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Zundert soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.zundert.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rijsbergen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Rijsbergen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!