Zonneboiler Achtmaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Achtmaal? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Achtmaal.

zonneboiler systeem installeren in 4885

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Zundert gebruikt 1700 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Achtmaal vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Achtmaal! Door gebruik te maken van onze website bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Zundert. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs in de buurt. Verderop tref jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Denk aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Achtmaal. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2023 zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Achtmaal zitten gemiddeld tussen €2475 en €3250, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.150 – €3.925€135
300 liter3€4.575 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-achtmaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de info verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Achtmaal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €850 tot wel €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Achtmaal

 • AJM Zonne-energie (AJM 96-1000), vermogen 3556 [KW], €2418 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 BS 160 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S200-4.0V), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Zundert wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.zundert.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Achtmaal aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Achtmaal!

 • Een warmtepomp: wint warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!