Zonneboiler Bavel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Bavel? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij praktische gegevens over een zonneboiler kopen in Bavel.

zonneboiler systeem installeren in 4859

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Alphen-Chaam stookt 1800 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4859
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een zonneboiler installateur in Bavel vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Bavel! Met behulp van onze tool achterhaal je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Alphen-Chaam. Of benader de website kvinl.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de buurt. Hieronder tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product regelt jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bavel. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Bavel komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3200, met montage. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina check jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €115 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.900 – €3.025€95
200 liter2€3.275 – €3.800€140
300 liter3€4.475 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-bavel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Bavel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €975 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bavel

 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs120 a label), vermogen 1345 [KW], €915 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S200-30T), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Alphen-Chaam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.alphen-chaam.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bavel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Bavel!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!