Zonneboiler Bavel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Bavel? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Middels onze website doorzoek jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bavel.

zonneboiler systeem installeren in 4854

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Breda stookt 1020 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Concreet: een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4854
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Bavel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Bavel! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Breda. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit jouw provincie. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bavel. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Bavel fluctueren tussen de €2700 en €3350, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een paar gevallen de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (energieprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€55
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.950€115
300 liter3€4.525 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-bavel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Bavel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bavel

 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 54-300), vermogen 2928 [KW], €1991 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 3xES2V/2,65S), vermogen 2618 [KW], €1780 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Breda soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.breda.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bavel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bavel!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!