Zonneboiler Breda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Breda? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek jij veelzijdige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Breda.

zonneboiler systeem installeren in 4801

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in Breda verbruikt 1020 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4801
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Breda vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Breda! Door middel van onze vergelijker check je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Breda. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de regio. Onderstaand lees jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Breda. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Breda fluctueren tussen de €2600 en €3650, met montage. Het systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor verschillende omstandigheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€70
100 liter2€2.900 – €3.000€75
200 liter2€3.225 – €3.950€140
300 liter3€4.400 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-breda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Door het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Breda (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Breda

 • Rivusol (Aquatel S150-20T), vermogen 1465 [KW], €996 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 457), vermogen 2924 [KW], €1988 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,975×3,075m indaksysteem), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Breda soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.breda.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Breda aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Breda!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente