Zonneboiler Roosendaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Roosendaal? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker check jij veelzijdige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Roosendaal.

zonneboiler systeem installeren in 4701

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Roosendaal verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4701
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Roosendaal vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Roosendaal! Met behulp van deze pagina ontdek je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Roosendaal. Of check Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Roosendaal. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Roosendaal liggen tussen de €2675 en €3900, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een variatie aan omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €75 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.100€80
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.475 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-roosendaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Roosendaal (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Roosendaal

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 1200 BS100 TW), vermogen 736 [KW], €500 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + KER500), vermogen 2441 [KW], €1660 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L tank uit PASHW010 200LD(E)), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Roosendaal mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.roosendaal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Roosendaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Roosendaal!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente