Zonneboiler Wouw

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Wouw? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool vind je veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Wouw.

zonneboiler systeem installeren in 4724

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Roosendaal verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4724
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Wouw vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Wouw! Via onze website ontdek je zonder problemen een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Roosendaal. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in de regio. Onderstaand check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en certificering. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats relevant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wouw. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Wouw schommelen tussen de €2525 en €3800, met montage. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een aantal scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.575 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-wouw

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Middels deze info kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wouw (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Wouw

 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3326 [KW], €2262 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO300L), vermogen 2997 [KW], €2038 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2041 [KW], €1388 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Roosendaal een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.roosendaal.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Wouw aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wouw!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!