Zonneboiler Sint-Annaland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Sint-Annaland? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Sint-Annaland.

zonneboiler systeem installeren in 4697

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Tholen stookt 1310 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Sint-Annaland vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Sint-Annaland! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Tholen. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over geschikte installateurs uit de gemeente. Onderstaand lees je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Sint-Annaland. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Sint-Annaland vinden we terug ergens tussen de €2875 en €3650, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website tref je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€60
100 liter2€2.950 – €3.200€80
200 liter2€3.125 – €3.925€120
300 liter3€4.475 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-sint-annaland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Sint-Annaland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sint-Annaland

 • Deyle.nl (0500 W2H), vermogen 1574 [KW], €1070 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 1-S150L), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1321 [KW], €898 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Tholen mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.tholen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sint-Annaland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Sint-Annaland!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!