Zonneboiler Scherpenisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Scherpenisse? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool check je omvangrijke info m.b.t. een zonneboiler kopen in Scherpenisse.

zonneboiler systeem installeren in 4694

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een doorsnee gezin in Tholen stookt 1310 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Scherpenisse vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Scherpenisse! D.m.v. onze website vind je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Tholen. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Scherpenisse. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Scherpenisse fluctueren tussen de €2500 en €4150, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €175 per jaar (energieprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€55
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.125 – €3.875€130
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-scherpenisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Scherpenisse (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Scherpenisse

 • SolarTech International B.V. (MEP-M8 HT200), vermogen 637 [KW], €433 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1875 [KW], €1275 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Tholen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.tholen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Scherpenisse aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Scherpenisse!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!