Zonneboiler Nieuw-Vossemeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nieuw-Vossemeer? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website bekijk jij samengestelde info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuw-Vossemeer.

zonneboiler systeem installeren in 4681

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Steenbergen gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4681
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Vossemeer vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Nieuw-Vossemeer! Door gebruik te maken van onze website tref je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Steenbergen. Of ga naar de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan is de CV-brander nodig. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Vossemeer. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Nieuw-Vossemeer schommelen tussen de €2600 en €3750, met montage. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op deze pagina ontdek je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor meerdere voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €145 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.700€65
100 liter2€2.825 – €3.150€85
200 liter2€3.100 – €3.925€130
300 liter3€4.475 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-nieuw-vossemeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Via deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Nieuw-Vossemeer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuw-Vossemeer

 • SolarTech International B.V. (MEP-L3 GBS115), vermogen 295 [KW], €201 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2868 [KW], €1950 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1956 [KW], €1330 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Steenbergen een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.steenbergen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Vossemeer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nieuw-Vossemeer!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!