Zonneboiler Lepelstraat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Lepelstraat? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze website doorzoek je omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Lepelstraat.

zonneboiler systeem installeren in 4664

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Bergen op Zoom gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Lepelstraat vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Lepelstraat! Via deze website vind je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom. Of ga naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de regio. Bijgaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. De installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lepelstraat. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Lepelstraat variëren tussen €2875 en €3300, met installatie. Het systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees je voor velerlei scenario’sde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €145 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€65
100 liter2€2.800 – €3.025€100
200 liter2€3.250 – €4.000€145
300 liter3€4.575 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-lepelstraat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Lepelstraat (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lepelstraat

 • LinkedSun (KISS Solar 2xUP20 + 400L), vermogen 1950 [KW], €1326 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Bergen op Zoom mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.bergenopzoom.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lepelstraat aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lepelstraat!

 • Warmtepomp: wint energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!