Zonneboiler Putte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Putte? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina check jij bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Putte.

zonneboiler systeem installeren in 4645

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een standaard woning in Woensdrecht gebruikt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Putte vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Putte! Door gebruik te maken van onze website tref je snel een geschikte installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Woensdrecht. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit jullie streek. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt je tapwaterbehoefte en een warme woning. De installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Putte. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er structuren met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Putte zitten gemiddeld tussen €2500 en €3150, met monteren & installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor meerdere voorbeelden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.800€125
300 liter3€4.575 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-putte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Putte (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Putte

 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP30 + 300L), vermogen 1602 [KW], €1089 subsidie.
 • Rexel (1TA / 5-300), vermogen 3042 [KW], €2069 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 1C), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Woensdrecht wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.woensdrecht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Putte aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Putte!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!