Zonneboiler Ossenisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ossenisse? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website tref jij accurate toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Ossenisse.

zonneboiler systeem installeren in 4589

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Hulst gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4589
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Ossenisse vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Ossenisse! Aan de hand van onze tool ontdek je snel een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Hulst. Of check kvinl.nl voor een database met competente installateurs in de buurt. Verderop achterhaal je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem regelt het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ossenisse. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ossenisse variëren tussen €2650 en €3850, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor velerlei situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€70
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.275 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-ossenisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Ossenisse (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ossenisse

 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/7,5), vermogen 2767 [KW], €1882 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO4,8), vermogen 1578 [KW], €1073 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro24), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Hulst een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ossenisse aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ossenisse!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!