Zonneboiler Hengstdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hengstdijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina lees jij uitgebreide adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Hengstdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4585

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Hulst stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Hengstdijk vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hengstdijk! D.m.v. onze website bekijk je eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Hulst. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product regelt je watervoorziening en de centrale verwarming. De installatie behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hengstdijk. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Hengstdijk schommelen tussen de €2950 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar voorbeelden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.500€70
100 liter2€2.875 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.975€110
300 liter3€4.525 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-hengstdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Hengstdijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recentelijk verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle artikelen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hengstdijk

 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/5,0), vermogen 1634 [KW], €1111 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO3,2), vermogen 1161 [KW], €789 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww3xPro18), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Hulst een groene lening of kleine subsidie. Check www.gemeentehulst.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hengstdijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hengstdijk!

 • Warmtepomp: wint warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!