Zonneboiler Terhole

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Terhole? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels deze pagina check jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Terhole.

zonneboiler systeem installeren in 4583

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Hulst verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Terhole vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Terhole! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Hulst. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product is geschikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Terhole. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Terhole zitten gemiddeld tussen €2400 en €3400, inclusief plaatsing. Dit product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €55 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.875€135
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-terhole

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Terhole (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €625 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Terhole

 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/4,8), vermogen 1500 [KW], €1020 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-500), vermogen 3335 [KW], €2268 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww3xPro18), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Hulst een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Terhole aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Terhole!

 • Een warmtepomp: haalt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!