Zonneboiler Hulst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hulst? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze pagina tref je samengestelde details die helpen bij een zonneboiler kopen in Hulst.

zonneboiler systeem installeren in 4561

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Hulst verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €50 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Hulst vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Hulst! Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je moeiteloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Hulst. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs in de buurt. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hulst. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Hulst fluctueren tussen de €2700 en €3750, met installatie. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor velerlei gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €90 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.300 – €3.800€125
300 liter3€4.475 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-hulst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Hulst (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hulst

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SkR 500), vermogen 2736 [KW], €1860 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSH), vermogen 1385 [KW], €942 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Hulst een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentehulst.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hulst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hulst!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente