Zonneboiler Sint Jansteen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Sint Jansteen? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool doorzoek je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Sint Jansteen.

zonneboiler systeem installeren in 4564

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een gemiddelde woning in Hulst stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Sint Jansteen vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Sint Jansteen! Middels onze website tref je gemakkelijk een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Hulst. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: heet water in huis en de centrale verwarming. De installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sint Jansteen. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Sint Jansteen liggen tussen de €2975 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor verscheide scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €85 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.750 – €3.150€85
200 liter2€3.275 – €3.800€140
300 liter3€4.550 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-sint-jansteen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Sint Jansteen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Jansteen

 • Endusol (EnduFlexControl 1000/90), vermogen 3416 [KW], €2323 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 200), vermogen 753 [KW], €512 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG200CS1ww2xPro18), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Hulst mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sint Jansteen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sint Jansteen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!