Zonneboiler Philippine

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Philippine? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij samengestelde toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Philippine.

zonneboiler systeem installeren in 4553

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een alledaags gezin in Terneuzen verbruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4553
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Philippine vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Philippine! Via deze website vind je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Terneuzen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf tref je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Philippine. Zo’n systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Philippine komen gemiddeld uit tussen €2525 en €3200, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€40
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.600 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-philippine

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Philippine (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Philippine

 • Endusol (EnduFlexControl 800/90), vermogen 3485 [KW], €2370 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 200), vermogen 1028 [KW], €699 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro18), vermogen 1666 [KW], €1133 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Terneuzen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.terneuzen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Philippine aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Philippine!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!