Zonneboiler Terneuzen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Terneuzen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website tref jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Terneuzen.

zonneboiler systeem installeren in 4531

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een gemiddelde woning in Terneuzen stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4531
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Terneuzen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Terneuzen! Via onze tool achterhaal je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of klik door naar de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Terneuzen. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Terneuzen zitten gemiddeld tussen €2750 en €3100, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.525€40
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.875€120
300 liter3€4.525 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-terneuzen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Terneuzen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €875 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Terneuzen

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SCE202-M), vermogen 2628 [KW], €1787 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 PAWT), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Terneuzen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.terneuzen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Terneuzen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Terneuzen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente