Zonneboiler Biervliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Biervliet? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze website tref jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Biervliet.

zonneboiler systeem installeren in 4521

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Biervliet vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Biervliet! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Terneuzen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box bekijk je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Het systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Biervliet. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Biervliet zitten gemiddeld tussen €2950 en €3750, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verscheide scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €165 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€40
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €3.925€135
300 liter3€4.500 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-biervliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Biervliet (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Biervliet

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S300), vermogen 1176 [KW], €800 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 LE-2), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1930 [KW], €1462 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Terneuzen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.terneuzen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Biervliet aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Biervliet!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!