Zonneboiler Schoondijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Schoondijke? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Schoondijke.

zonneboiler systeem installeren in 4515

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Sluis gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4515
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Schoondijke vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Schoondijke! Dankzij onze tool bekijk je moeiteloos een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Sluis. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Schoondijke. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Schoondijke vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3350, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere gevallen de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €170 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.125€105
200 liter2€3.225 – €3.825€110
300 liter3€4.400 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-schoondijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Schoondijke (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €475 tot wel €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schoondijke

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S200), vermogen 1171 [KW], €796 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 LE-2), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1808 [KW], €1379 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Sluis een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.gemeentesluis.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Schoondijke aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Schoondijke!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!