Zonneboiler Nieuwvliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nieuwvliet? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van onze website check je veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Nieuwvliet.

zonneboiler systeem installeren in 4504

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een alledaags huishouden in Sluis gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwvliet vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Nieuwvliet! Via zonneboilerrevolutie.nl check je eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Sluis. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in je omgeving. Hierna achterhaal jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwvliet. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Nieuwvliet schommelen tussen de €2875 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje tref jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor verscheide voorbeelden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €175 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.900 – €3.000€80
200 liter2€3.125 – €3.950€135
300 liter3€4.400 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-nieuwvliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Op basis van deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwvliet (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €850 tot €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwvliet

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + KER500), vermogen 2441 [KW], €1660 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 CQP), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Sluis een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesluis.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nieuwvliet aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nieuwvliet!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!