Zonneboiler Groede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Groede? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Groede.

zonneboiler systeem installeren in 4503

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Sluis verbruikt 1350 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4503
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Groede vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Groede! Door gebruik te maken van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Sluis. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan is de CV-brander nodig. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Groede. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Groede zitten gemiddeld tussen €2775 en €4300, met monteren & installeren. Dit product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €55 per jaar (energieprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.075€95
200 liter2€3.175 – €3.950€120
300 liter3€4.425 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-groede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Groede (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groede

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + S800), vermogen 2794 [KW], €1900 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 CQP), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-7,5m2), vermogen 2849 [KW], €1937 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Sluis een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentesluis.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Groede aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Groede!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!