Zonneboiler Sluis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Sluis? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website lees jij handige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Sluis.

zonneboiler systeem installeren in 4524

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Sluis stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4524
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Sluis vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Sluis! Geholpen door deze website ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Sluis. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met goede installateurs in de regio. In de volgende paragraaf tref jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is toepasbaar voor je watervoorziening en een warme woning. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sluis. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Sluis vinden we terug ergens tussen de €2475 en €4500, met montage. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verscheide gevallen de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €75 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.675€50
100 liter2€2.950 – €3.075€100
200 liter2€3.125 – €3.975€130
300 liter3€4.550 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-sluis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de info verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sluis (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sluis

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SCE202-M), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 PAWT), vermogen 852 [KW], €579 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1914 [KW], €1302 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Sluis een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentesluis.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sluis aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sluis!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente