Zonneboiler Cadzand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Cadzand? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze website tref jij actuele aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Cadzand.

zonneboiler systeem installeren in 4525

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Sluis gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Concreet: een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Cadzand vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Cadzand! Met behulp van onze tool achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Sluis. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Bijgaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Cadzand. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Cadzand komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor meerdere situatiesde kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.300 – €3.900€140
300 liter3€4.600 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-cadzand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Cadzand (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €875 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Cadzand

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + KER800), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BST), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-10m2), vermogen 3347 [KW], €2426 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Sluis mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.gemeentesluis.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Cadzand aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Cadzand!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!